24. maaliskuuta 2012

Vuokrahevonen!

Aamulla oli lähtö tallille puoli kahdeltatoista, sillä menin kokeilemaan vuokrahevosehdokasta, piensuomenhevosruuna Pekkoa. Ilma oli järkyttävä: räntää satoi taivaan täydeltä ja maa oli kurainen. Yhdeltä ruuna oli tunnilla, ja tunnin loputtua hyppäsin Pekon selkään ja ratsastelin puolisen tuntia. Kävin kaikki askellajit läpi, ja kokeilin vähän kääntymistä ja pohkeenväistöä, sekä miten ruuna reagoi apuihin: pidätteisiin ja pohkeisiin.

Kaverini oli kovasti varoitellut että Pekko olisi ikävä ratsastaa ja painaisi kädelle, mutta itse en tällaista huomannut. Mielestäni ruuna oli todella mukava ja herkkä ratsastaa, eikä tuntunut edestä raskaalta. Hoitaessakin poju oli todella hurmaava ja kiltti, joten päätin alkaa ruunaa vuokraamaan.

Ratsastuksen jälkeen purin Pekolta varusteet, ja harjasin sen. Vein ruunan ulkoilemaan kahden tarhakaverinsa kanssa. Tämän jälkeen lähdin vielä kaverini seuraksi maastoon kävellen. Huomenna tarkoitus lähteä jälleen tallille, ja mennä mahdollisesti maastossa pyörähtämään.

Valitettavasti jälleen lyhyt postaus, ja kurjan sään takia ei kuviakaan saatu otettua. Laitan tähän kuitenkin ihan päivään liittymättömän kuvan koristamaan postausta. (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti